ЦСА на српско-руском експертском столу

Тежња ка ЕУ у Србији претворила се у еврофетишизам. Људи очекују да ће се после 20 година чекања, по уласку у ЕУ десити чудо, али то не бива. После уласка у ЕУ неће се десити ништа, а ако Србија не обезбеди тржиште за своје робе, што се за сада не назире, могла би и умрети као држава, рекао је Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин на руско-српском експертском округлом столу који су организовали Фонд за подршку јавне дипломатије Алексеј Горчаков у сарадњи са Институтом за европске студиjе.

На округлом столу су разматране следеће теме: „Савремени односи Русије и Србије“, „Русија, Србија и Европа у актуелној геополитичкој стварности регије. Избор Русије и избор Србије“ као и „Историјско памћење у Русији, Србији и Европи“ у вези стогодишњице од почетка Првог Светског рата.

Александар Митић, директор Центра за стратешке алтернативе, обавестио је пристуне да ће на иницијативу др Ненада Поповића, потпредседника Скупштине Србије и председника Групе пријатељства са Русијом, а у сарадњи са Одбором за спољне послове Скупштине Србије, бити организовано јавно слушање о евроазијским интеграцијама.

„Ово је ће бити прва икада институционална презентација у Србији концепта евроазијских интеграција“, нагласио је Митић.