ЦСА у Бечу на конференцији о мировном новинарству

Новинари, њихов кредибилитет, репутација и поверење, су „колатерална штета“ моћних механизама стратешке комуникације најмоћнијих актера у међународној политици, изјавио је на међународној конференцији у Бечу председник ЦСА Александар Митић.
Конференција, одржана у бечком хотелу Империјал у организацији Независног удружења новинара за мир, окупила је новинаре и стручњаке за медије из 10 земаља: САД, Русије, Француске, Немачке, Израела, Србије, Црне Горе, Македоније, Јужне Африке и Велике Британије.

Говорећи о изазовима новинара у извештавању из зона сукоба, Митић је оценио да се „новинарство и новинари суочавају са огромним проблем кредибилитета: и они сами имају део кривице, али је проблем погоршан операцијама стратешке комуникације који теже да доминирају и наметну наративе и дискурсе“.

„НовИнари су „колатерална штета“ таквих процеса јер се урушава њихов кредибилитет, репутација и поверење. Потрага за истином није довољна да би се стекао легитимитет у ери стратешке комуникације“, истакао је Митић.

Прилог Првог програма телевизије Руске Федерације погледајте на: http://www.1tv.ru/news/world/284257