"Из дипломатске торбе: период 2016-2018" - нова књига др Зорана Миливојевића

Издавачка кућа "Чигоја" објавила је књигу "Из дипломатске поште - период 2016-2018." др Зорана Миливојевића, бившег амбасадора и сарадника Центра за стратешке алтернативе. 

Прочитајте извод са корица књиге:

"За боље разумевање ове књиге, која обухвата временски период од последње 3 године, потребно је имати на уму неке претходне чињенице. Државним службеницима није дозвољено, у складу са законом, да изражавају своје политичке ставове. На другој страни, једна од основних обавеза дипломатије је праћење и анализа политичких прилика у земљи пријема. Стога не изненађује што се на јавној сцени јављају аналитичари – бивше дипломате који о неким веома важним питањима говоре тек од када су у пензији, односно тек када престане њихова обавеза ћутања у службене сврхе. Пред читаоцима је збирка коментара врсног дипломате, који је више деценија своје успешне каријере радио разноврсне дипломатске послове, не само у области мултилатералне и билатералне међународне сарадње наше земље, већ и на различитим специфичним питањима, која су често захтевала веома продубљена знања.

У дипломатској торби аутора, који је последњих година једнако објављивао како у штампаним медијима, као што су Политика, Новосадски дневник, Јединство, Телеграф и бројни други, тако и у електронским медијима,  где се, поред РТС, ПИНК, Н1 и ХЕПИ телевизије и свих релевантних радија, његова саопштења могу прочитати и на електронским порталима, Спутњику и бројним другим, од којих посебно треба истаћи Центар за стратешке алтернативе".