Дебатна арена „Глобални бар“ у Београду

Под покровитељством Шведског института, стокхолмска медијска агенција "Глобал Репортинг" ће наредних месеци, у партнерству са Културним центром "Град" и Коларчевим народним универзитетом, уприличити серију дискусија и предавања на актуелне европске теме у Београду са учесницима из Скандинавије и бивше Југославије под називом "Глобални бар".

У среду, 13. новембра у 18 сати у КЦ "Град" биће организована дискусија "Мањине, аутономија, наслеђе - у нордијском, балканском и европском контексту". Разговор ће бити вођен на енглеском језику. Улаз је слободан, али ће број места бити ограничен.

Учесници су Сара Стефан, Мировни институт са Оландских острва и Игор Стикс, Единбуршка школа права.

Модератор дискусије биће Сузана Ахлфорс, Глобал Репортинг.

Дан касније, у четвртак 14. новембра у 19 сати, у сали 'Јосиф Панчић' Коларчевог народног универзитета, Сара Стефан одржаће предавање под називом: "Континуитет и флексибилност аутономија - пример Оландских острва".

"Глобални бар", дебатна арена у којој еминентни панелисти (стручњаци разних профила, представници цивилног друштва, политичари, новинари ... ) о озбиљним темама разговарају у неконвенционалној, 'барској' атмосфери, постао је заштитни знак "Глобал Репортинга" у Стокхолму и Шведској.