Митић у изјави за Ал-Џазиру: „Насиље Кфора било би бескорисно“

Александар Митић

Чак иако трупе Кфора насилно уклоне барикаде Срба на северу Косова, тај чин ће бити бескористан јер ће Срби наставити да траже и проналазе нове начине да спрече да Јариње и Брњак постану „гранични прелази“ између Србије и Косова, изјавио је за дневник телевизијске станице Ал-Џазира директор Центра за стратешке алтернативе Александар Митић.

Говорећи уживо из Београда за централни дневник Ал-Џазире “Њузауер”, Митић је изјавио да ће и косовски Срби и трупе НАТО остати чврсто при својим позицијама по питању барикада.

“Косовски Срби неће посустати и истрајаће колико год могу у отпору. Надам се да Кфор неће користити насиље, како је и обећао. Косовски Срби немају средства да се супроставе коришћењу насиља од стране НАТО“, рекао је он.

„Међутим, чак иако Кфор одлучи да укони барикаде на политички или насилан начин, косовски Срби ће наставити да траже и проналазе нове модалитете, нове начине да спрече да се прелази претворе у „граничне прелазе“ између Србије и Косова“, изјавио је Митић, који је и директор пројеката „KosovoCompromise“ и „Зашто НАТО?“.